Viisi parasta vinkkiä kissan terveyteen ja hyvinvointiin

Tee kodistasi kissaparatiisi

Oletko koskaan miettinyt, millaista kissasi elämä on? Ne kokevat maailman eri tavalla kuin me ihmiset, mutta meillä on myös jotain yhteistä.

Monet asiat, jotka tekevät meistä onnellisia ja terveitä, pätevät myös kissoihin–oli se sitten hieronta, itsestään huolen pitäminen tai riittävän unen saanti!

Tässä on viisi huippuvinkkiä siihen, miten teet kodistasi paikan, jossa kissasi on onnellinen ja terve.

Lue aina puhdistustuotteiden etiketti varmistaaksesi, että ne ovat turvallisia lemmikkieläimille.

Puhtaus on puoli kissaa

Kissanhiekkalaatikko on syytä puhdistaa huolellisesti tautien tai infektioiden leviämisen välttämiseksi. Jos käytät puhdistamiseen väärää desinfiointiainetta, tilanne voi vielä pahentua!

Älä koskaan käytä kissan hiekkalaatikkoon desinfiointiainetta, joka sisältää fenoleja, sillä ne voivat olla myrkyllisiä kissoille. Lue aina puhdistustuotteiden etiketti varmistaaksesi, että ne ovat turvallisia lemmikkieläimille. Jos sinulla on kysymyksiä tuotteiden turvallisuudesta, käänny eläinlääkärin puoleen.

Muista huuhdella laatikko aina huolellisesti jälkeenpäin –kissat voivat havaita hämmästyttävän tarkalla hajuaistillaan pienimmätkin jäljet.

Kun laitat kissan petiin jotakin, mikä tuoksuu sinulta, se saa kissan tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Pedit ja piilot

Kissoille on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi kotonaan –ja yksi tapa auttaa niitä tuntemaan olonsa mukavammaksi on oma peti, jota ne rakastavat.

Vaikeinta on löytää oikea paikka. Sen pitäisi olla hieman syrjässä ja osittain peitetty, jotta kissasi tuntisi olevansa turvassa. Aurinkoinen ikkunankarmi verhojen takana on aina nappivalinta.

Kissan pitäisi torkahtaa piilopaikkaansa ennen kuin huomaatkaan. Jos ei, niin riisu sukkasi. Miksi? No, saattaa kuulostaa oudolta, mutta kissa tuntee olonsa kotoisaksi, kun laitat niiden petiin jotakin, joka tuoksuu sinulta,.

Viisi minuuttia silitystä riitti alentamaan kissan verenpainetta 25 mittayksiköllä.

Jaa rakkautta

Yksi mukavimmista asioista kissan kanssa on jakaa rakkautta ja haleja. Se auttaa meitä tutkitusti pääsemään eroon stressistä, mutta tiesitkö, että sopivissa määrin se on yhtä tärkeää kissallesikin?

Se on kuin menisi kylpylään hierontaan –mutta kissasi voi saada sitä joka päivä. Tutkijat ovat nimittäin huomanneet, että vain viisi minuuttia silitystä riitti alentamaan kissan verenpainetta 25 mittayksiköllä. Aivan niin –silittäminen on hyväksi teille molemmille!

Pidä kissasi turvassa kotona varmistamalla, ettei sinulla ole myrkyllisiä kasveja.

Kotona turvassa

Kissat tykkäävät tutkia kotona kaikkea –mutta joskus ne saattavat joutua vaikeuksiin!

Pidä kissasi turvassa kotonasi varmistamalla, ettei sinulla ole myrkyllisiä kasveja. Niitä ovat kukat, kuten liljat ja krysanteemit, sekä huonekasvit, kuten kirjovehka, eräät saniaiset ja muratti. Jos olet epävarma, kysy eläinlääkäriltä.

On myös viisasta pitää puhdistusaineet ja kemikaalit suljetussa kaapissa –ja kaikki lääkkeet turvallisesti piilossa.

Yli 7-vuotiaat kissat luokitellaan senioreiksi.

Vanha kissa, uudet temput

Kun kissasi vanhenee, sen tarpeet alkavat muuttua. Yli 7-vuotiaat kissat luokitellaan senioreiksi. On muutama asia, jotka voit tehdä, jotta kissasi tuntisi olonsa onnellisemmaksi ja turvallisemmaksi. Kaikki alkaa niiden käyttäytymisen ymmärtämisestä.

Huomioi ensinnäkin hankalat hypyt, jotka ne aiemmin hallitsivat helposti. Vanhan kissan nivelet eivät enää kestä yhtä paljon kuormitusta –joten voi olla, että niiden petiä tai hiekkalaatikkoa on siirrettävä, jos sinne pääseminen ei ole yhtä helppoa kuin ennen.

Voit myös harkita tuolin laittamista niiden suosikki-ikkunalaudan eteen, jotta ne pääsevät ylös helpommin, tai hankkia ylimääräisen hiekkalaatikon, jos niillä alkaa sattua vahinkoja lattialle.

Tuotteemme

Lisää Artikkeleita