Kissojen salainen kieli

Tiesitkö, että kissasi puhuu sinulle?

Kissojen ymmärtäminen voi olla vaikeaa. Yhtenä hetkenä ne rakastavat sinua. Toisena ne ovat jo omassa maailmassaan. On kuin niillä olisi salainen kieli!

Totuus on, että niillä on.

Voit oppia puhumaan kissojen salaista kieltä –ja nauttia rikkaammasta, palkitsevammasta suhteesta karvaiseen ystävääsi. Sinun täytyy vain antaa sille oikea määrä rakkautta ja huomiota –ja käyttää näitä helppoja vinkkejä…

Tutkijat ovat laskeneet 16 eri ääntä, joita kissat tekevät.

Kuuntele kissaasi

Kissat ääntelevät eri tavoin päivänsä aikana –tutkijat ovat laskeneet 16 eri ääntä, joita kissat tekevät. Kun otetaan huomioon kaikki yksittäisten kissojen yksilölliset äänet (kuten meillä ihmisillä on eri puhetapoja), niitä on vielä enemmän.

Kaikki tietävät, miltä kehräys kuulostaa. Se on kissan tapa kertoa olevansa onnellinen. Jos kissasi antaa sinun laittaa sormesi leukansa alle, voit tuntea rauhoittavan värinän, vaikka kehräys olisikin hiljainen.

Sen sijaan klassinen “miau”-ääni kertoo todennäköisesti, että kissasi on itsevarma ja hakee huomiotasi. Itse asiassa et ehkä tiennytkään, että aikuiset kissat osaavat tehdä tämän äänen vain kommunikoidessaan ihmisten kanssa –ne ääntelevät eri tavalla viestiessään lajitovereilleen. Ne luultavasti jatkavat, kunnes saavat haluamansa!

Kissat voivat tuottaa muita ääniä tervehtiessään ihmisiä ja muita kissoja ja silloin, kun ne ovat varuillaan (esimerkiksi tavatessaan naapurin kissan, jonka näkevät kilpailijana). Yritä nauhoittaa pari eri ääntä puhelimellasi ja kuunnella niitä uudelleen ymmärtääksesi ääniä, jotka paljastavat kissasi käyttäytymisen.

Kissoilla on tärkeä tapa kommunikoida, jota meillä ei ole, ja se on häntä!

Katso kissaasi

Vaikka kissat eivät osaa lukea tai kirjoittaa, ne lukevat sekä tunteitamme että kehonkieltämme. Ne esimerkiksi kehräävät todennäköisemmin nähdessään meidän hymyilevän ja kommunikoivat kanssamme käyttäen omaa kehonkieltään.

Vaikka niiden kasvot eivät ole yhtä ilmeikkäät kuin meidän, kissoilla on hyvin tärkeä keino kommunikoida, jota meillä ei ole –häntä! Ellei kyseessä ole hännätön rotu kuten Manx, häntä kertoo parhaiten kissan ajatuksista.

Jos kissasi juoksee sinua kohti häntä pystyssä sitä hieman heiluttaen, se tarkoittaa, että se on iloinen nähdessään sinut. Jos hännän pää on hieman vinossa, se tarkoittaa että kissa on iloinen, mutta ei tiedä, mitä mieltä olet siitä –joten osoita sille mielialasi!

Oletko huomannut kissan hännän nykivän tai vispaavan? Kissa saattaa olla ärsyyntynyt –esimerkiksi jos et ruoki sitä tarpeeksi nopeasti (kissa voi hakea huomiota puskemalla päätään).

Lopuksi, jos häntä heiluu nopeasti puolelta toiselle, ole varovainen. Kissasi saattaa yrittää kertoa sinulle, ettei tiedä, miten sen pitäisi toimia. Jos silität sitä parhaillaan, anna hieman tilaa. Näytä että ymmärrät perääntymällä vähän taaksepäin nähdäksesi, mikä on reaktio.

Tarvitaan vain johdonmukaisuutta –joten kutsu kissaa nimeltä ja tarjoa sille herkkua sen tullessa lähelle

Puhu kissallesi

Kissan puheesta ei ole tietenkään paljon hyötyä, jos et vastaa sille. Mikset aloittaisi opettamalla kissaasi tulemaan paikalle kutsusta?

Tarvitaan vain johdonmukaisuutta –joten kutsu kissaa nimeltä ja tarjoa sille herkku, kun se tulee lähelle. Jos se ei ensin tule luoksesi, kutsu sitä nimeltä ja tarjoa herkku, kun se ottaa askelia sinua kohti. Sitten voit vähitellen lisätä etäisyyttä, kunnes se lopulta tulee luoksesi aina kutsuttaessa.

Meillä on paljon opittavaa siitä, miten kissamme kommunikoivat kanssamme.

Kissamme kommunikoinnista kanssamme on paljon opittavaa. Toivottavasti vihjeet auttoivat ymmärtämään jotakin kissapsykologian kiehtovasta maailmasta.

Tuotteemme

Lisää Artikkeleita