Miten saat kissan rakastamaan hiekkalaatikkoaan

Käyttääkö kissasi aina hiekkalaatikkoa?

Me Ever Clean-tiimissä olemme innostuneita parhaan kissanhiekan kehittämisestä. Vuosien varrella olemme oppineet jotain myös sitä käyttävistä kissoista ….

Kolmanneksella kissoista on sisäsiisteysongelmia elämänsä aikana.

Mitä, missä ja kuinka monta?

Kolmanneksella kissoista on sisäsiisteysongelmia elämänsä aikana. Tiedämme, että on hyvin tärkeää saada kotiympäristö tuntumaan turvalliselta, vakaalta ja rauhoittavalta. Oletko epävarma siitä, kuinka voit antaa kissallesi täydellisen kotiympäristön, jossa se tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi myös vessakäyntien aikana? Näin kissasta huolehditaan.
Päätä ensin, mitä kissanhiekkaa haluat käyttää, ja pysy sitten johdonmukaisena –yritä olla vaihtamatta kissanhiekan tyyppiä tai tuoksua, kunnes kissa oppii käyttämään hiekka-astiaa itsevarmasti.
Laita astiaan riittävä määrä hiekkaa. Kissa hautaa jätteensä luonnollisen vaistonsa perusteella, ja kissat kaivavat mieluummin savea, joka myös muodostaa kiinteitä paakkuja.
On myös tärkeää, että hiekkalaatikoita on riittävästi, erityisesti taloudessa, jossa on useita kissoja, joten jokaiselle kissalle olisi hyvä olla ainakin yksi oma laatikko. Aseta niiden hiekkalaatikoita eri tiloihin kotonasi, jolloin kissasi saa yksityisyyttä ja on kaukana ruokailu-ja leikkipaikoista

Kissanpennuille äidit ovat parhaita opettajia.

Sisäsiisteyskasvatus

Hiekkalaatikon käyttöön opettaminen voi olla hankalaa, mutta kärsivällisyydellä suurin osa kissoista oppii sen helposti.

Kissanpennuille äidit ovat parhaita opettajia. Kissanpentujen tulisi olla emonsa luona kaksitoista viikkoa, mikä on tarpeeksi pitkä muutaman elämänopetuksen oppimiseen –mukaan lukien hiekka-astian käyttö.

Kun saat pennut kotiisi, ne kannattaa viedä hiekka-astialle heti ruokailun jälkeen tai kun ne ovat juuri heränneet. Silloin ne usein tarvitsevat sitä. Kun ne käyttävät hiekkalaatikkoa oikein, kehu niitä (mitä enemmän sen parempi!),ja ajan kuluessa ne oppivat yhdistämään laatikon käytön kannustavaan palautteeseesi..

Kissoille rangaistuksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Ei temppuilua

On luonnollista, että kissoille sattuu vahinkoja aika ajoin, mutta sama neuvo pätee niin riehakkaille pennuille kuin vanhallekin kissalle, jolla on ollut huono hetki.

Jos se on vain vahinko, suosittelemme olemaan välittämättä pahasta ja kehumaan hyvää. Siivoa kaikki sotkut ja laita siivousrätti niiden hiekkalaatikkoon osoittamaan kissalle, minne sen kuuluisi mennä. Kissoille rangaistuksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Muista sen sijaan kehua sitä seuraavalla kerralla, kun se tekee oikein.

Jos kissasi on päättänyt käyttää mieluummin sohvatyynyjäsi kuin hiekkalaatikkoa, pieni ennaltaehkäisy voi toimia hyvin. Voit sulkea kissan ulos huoneesta tai käyttää estettä kuten foliota alueen peittämiseksi (niistä on epämiellyttävää kävellä sen päällä). Ajan ja kärsivällisyyden myötä he lopulta tajuavat, että hiekkalaatikkoon loppujen lopuksi paras vaihtoehto!

On tärkeää huomata, että muun paikan kuin hiekkalaatikon käyttäminen tarpeiden tekoon voi johtua jostakin yleisestä terveysongelmasta. Vie lemmikkisi eläinlääkärille, jos asia huolettaa sillä sisäsiisteyden ongelma voi kieliä myös sairaudesta. Joskus se voi johtua myös siitä, että kissa ei pidä laatikkoaan tarpeeksi hajuttomana siellä asiointiin ja tuolloin kannattaa kokeilla laadukasta bentoniittisavipohjaista kissanhiekkaa kuten Ever Cleania.

Tuotteemme

Lisää Artikkeleita