Ota vastaan kissafaktahaasteemme!

Kuinka monta kissafaktaa tiedät?

Kissat ovat kiehtovia. Se on fakta! Halusimme asettaa sinulle haasteen ja selvittää, kuka on paras kissatietäjä. Lue eteenpäin ja taputa itseäsi selkään jokaisesta faktasta, jonka tiedät…

Kissat kuulevat noin kaksi kertaa korkeampia ääniä kuin me ihmiset.

Superaistit

Kissat ovat maailman kolmen parhaiten kuulevan eläimen joukossa, ja parhaita lihansyöjien keskuudessa. Ne kuulevat noin kaksi kertaa korkeampia ääniä kuin me ihmiset –jopa 50 000 Hz:n taajuudella.

Kissat voivat kääntää korviaan eri ääniä kohti laserin tarkkuudella. Kahden metrin päästä ne erottavat kaksi identtistä ääntä, jotka ovat vain käden leveyden päässä toisistaan. 20 metrin päässä (noin tenniskentän pituudelta) ne erottavat toisistaan jopa 40 cm etäisyydellä olevat äänet.

Kissoilla on itse asiassa 32 lihasta korvissaan. Se on vain muutama vähemmän kuin meillä ihmisillä on koko kasvoissamme. Tämä johtuu siitä, että kissat eivät käytä korviaan ainoastaan kuulemiseen vaan myös viestintään kehonkielellä.

Kissoilla on niin herkät hermopäät tassuissaan, että ne havaitsevat hiiren liikkuvan maan alla. Ne havaitsevat myös värähtelyt 3–6:lla pienellä karvalla, jotka niillä on etujaloissaan polkuanturoiden yläpuolella

Kissat hautaavat jätöksensä suojautuakseen saalistajilta.

Puhtaus on luontainen tarve

Miksi kissat hautaavat jätöksensä tehtyään tarpeensa? Se voi johtua siitä, että kissat kesytettiin ensimmäistä kertaa Egyptissä vuonna 2000 ekr. Nykyäänkin kissan ensimmäinen vaisto on haudata jätöksensä edelleen hiekkaiseen maaperään, jotta niistä jäisi mahdollisimman vähän jälkiä saalistajien löydettäväksi.

Kissat hautaavat jätöksensä monista syistä: suojautuakseen pedoilta tai piiloutuakseen muita kissoilta, kun ne eivät halua haastaa ryhmän johtajaa.

Maailman vanhin kissa eli uskomattomat 38 vuotta ja kolme päivää!

Kaikki kissoista

Maailman pienin kissa on Ruostetäpläkissa. Se painaa vain kilon ja sopisi kämmenellesi. He asuvat Sri Lankan viidakoissa – ja valitettavasti niistä ei tule hyviä lemmikkejä.

Maailman vanhin kissa eli uskomattomat 38 vuotta ja kolme päivää! Sen nimi oli Creme Puff ja se asui Yhdysvaltojen Texasissa vuodesta 1967 vuoteen 2005.

McCavity-niminen tabby käveli kerran yli 800 kilometriä kolmessa viikossa. Omistajat muuttivat Skotlannista Cornwalliin, mutta Mccavityn suunnistusvaisto oli niin vahva, että se juoksi takaisin yksin.

Turkkilainen van, joka on Itä-Turkissa asuva villikissa, ei kuulu niihin kissoihin, jotka inhoavat vettä. Ne uivat järvissä päästäkseen pois kuumuudesta, ja niiden tiedetään jopa pyydystävän kaloja veteen kastautuessaan!

Ennen vanhaan jotkut uskoivat kissojensa osaavan ennustaa säätä.

Uskomuksia

Kotikissojen lisäksi myös villikissoille saattaa muodostua karvapalloja –Afrikassa leijonan karvapalloa on käytetty suoja-amuleteissa. Näiden perinteisten taikaesineiden sanottiin antavan käyttäjälle leijonan voimat.

Ranskassa jotkut uskoivat kissojensa ennustavan säätä. Tuulesta voi kertoa kissa, joka hieroo nenäänsä tai kaivaa kynsiään tyynyihin. Tassu korvan takana siistiessä ennusti sadetta.

Jotkut uskoivat, että kissat voivat parantaa syyliä. Vaivasta kärsivän henkilön piti hieroa kilpikonnakuvioisen kissan häntää syyliinsä toukokuun aikana. Emme suosittele tämän kokeilemista!

Älä unohda haastaa ystäviäsi selvittääksesi, miten he pärjäävät!

Kuinka monta sait oikein? Vaikka tiesitkin jo paljon näistä kissafaktoista, toivomme sinun oppineen myös uusia. Älä unohda haastaa ystäviäsi selvittääksesi, miten he pärjäävät!

Tuotteemme

Lisää Artikkeleita