Puhutaanpa vähän kissanhiekasta

Täydellinen kissanhiekkaopas

Kissanhiekkalaatuja on monia erilaisia, ja olipa kyseessä sitten ensimmäinen tai viides kissasi, valinnan tekeminen voi olla vähän vaikeaa. Eikö olisikin kätevää, jos joku voisi laittaa kaikki tarvitsemasi tiedot yhteen kätevään paikkaan? Kyllä! Hyvä, että olet samaa mieltä. Tässä tulee..

Tekemiemme testien mukaan bentoniittisavi oli paras paakkuuntuvan kissanhiekan raaka-aine.

Kissanhiekkojen eri tyypit

Yleisesti ottaen on olemassa kolmea kissanhiekkatyyppiä –puu-ja paperipohjainen, kvartsi-sekä savipohjainen joko paakkuuntuvana tai paakkuuntumattomana.

Puu-ja paperipohjaiset hiekat ovat yleensä halvimpia ja ne valmistetaan puusta, joten ne voivat olla ekologinen vaihtoehto, jos puu on vastuullisesti hankittua. Monet tarjoavat WC-pöntöstä alas huuhdeltavaa versiota (vaikka suosittelemme varovaisuutta, sillä huuhdeltu kissanhiekka voi edistää meren eliöille haitallisen toksoplasmoosin leviämistä). Tyypillisesti tämän tyyppinen kissanhiekka ei paakkuunnu, mikä tarkoittaa, että hiekan likaantuessa on vaihdettava kokonaan uusi hiekka, sillä se ei sido hyvin hajuja.

Kvartsista tehdyt kissanhiekat on tehty imukykyisestä kemikaalista, ja ne voivat olla melko kalliita. Tämä hiekka voi olla rakenteeltaan karkeaa, joten se ei ehkä ole mukavin vaihtoehto kissallesi (jotkin kissat voivat jopa kieltäytyä kvartsihiekalle astumisesta). Tämä ei ole kovin luonnollinen vaihtoehto

Kolmas vaihtoehto on savipohjainen kissanhiekka. Saatavilla on paakkuuntumattomia vaihtoehtoja (joissa likainen hiekka on vaihdettava vähintään kerran viikossa), mutta suosittelemme paakkuuntuvasta savesta –erityisesti korkealaatuista bentoniittisavesta valmistettua kissanhiekkaa.

Bentoniittisavi on luonnontuote, joka on peräisin maasta ja jonka rakenne on pehmeä –se tuntuu luonnollisemmalta kissalle, koska se voi kaivaa ja piilottaa jätteensä. Tehokkaasti kosteutta imevä savi on helppokäyttöinen, siitä voit helposti poistaa kiinteät paakut. Näin säästyy rahaa, koska koko hiekkaa ei tarvitse vaihtaa joka kerta. Savipaakut eivät ole WC:stä huuhdeltavia, joten pudota käytetty hiekka kotitalousjätteeseen. Testeissämme bentoniittisavi oli ehdottomasti parasta kissanhiekan raaka-ainetta –tämän vuoksi käytämme ainoastaan sitä Ever Clean -tuotteissa.

Paakkuuntuva kissanhiekka imee kosteutta ja hajua.

Mitä paakkuuntuminen tarkoittaa?

Tämä sana löytyy lähes jokaisen kissanhiekan kuvauksesta. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?
Yksinkertaisesti sanottuna paakkuuntuva kissanhiekka imee kosteutta, kun kissasi on käyttänyt sitä. Ever Clean -hiekoissa tämä tarkoittaa, että hiekka muodostaa tiiviitä kiekkoja. Nämä paakut kauhotaan pois ja laitetaan roskikseen. Näin voit jättää puhtaana pysyneen kissanhiekan laatikkoon ja täydentää sitä raikkaalla hiekalla. Se on helppoa, hygieenistä ja hallitsee tehokkaasti hajuja.
Paakkuuntumattomat kissanhiekat sen sijaan ovat vähemmän tehokkaita. Niissä on imukykyisiä materiaaleja, jotka imevät nestettä, mutta kosteus jatkaa leviämistään hiekkalaatikossa. Tämä tarkoittaa, että hiekkalaatikon pohjalle saattaa kerääntyä sotkua, ja joudut vaihtamaan koko astiallisen, kun sitä on hetki käytetty –mikä voi tehdä hiekasta melko kalliin vaihtoehdon pitkällä aikavälillä.
Me Ever Cleanilla uskomme, että paakkuuntuvat kissanhiekat ovat paras vaihtoehto kissallesi ja myös sinulle.

Kissanhiekassa ei ole "kaikille sopivia" ratkaisuja.

Jokainen kissa on erilainen

Oletko koskaan tavannut kahta täsmälleen samanlaista kissaa? Jokaisella kissalla on oma upea persoonallisuutensa pienine omituisuuksineen, jotka tekevät niistä sen, keitä ne ovat. Siksi kissanhiekan valinnassa ei ole “kaikille sopivia” ratkaisuja.

Ehkä sinulla on kissanpentu, jonka pieniin tassuihin kertyy helposti roskaa hiekka-astialla. Ehkä kissasi on herkkä tuoksuille ja käyttäisi mieluummin tuoksutonta kissanhiekkaa, joka silti sitoo hajuja, tai ehkä tarvitset erityisen tehokkaasti tuoksua torjuvaa kissanhiekkaa monen kissan talouteesi.

Katso kissanhiekkavalikoimaamme, niin löydät oikean vaihtoehdon sinulle ja kissallesi –ja autat sitä kukoistamaan kodissasi.

Tuotteemme

Lisää Artikkeleita